20 april 2013

Ombre haar.

Laatst werd mij door Lisa gevraagd of ik een keer wou vertellen hoe ik mijn haar ombre heb gekregen. Er is een nadeel, ik heb mijn haar niet ombre geverfd. Het is zo gekomen omdat ik vroeger mijn haar licht blond heb geverfd en toen ik dat niet meer mooi vond heb ik dat uit laten groeien en na ongeveer 2 jaar zier het er nu zo uit. Omdat het gevraagd was wou ik er toch wel een artikel overmaken, heb me er helemaal op ingeleeft en ben het hele internet afgezocht voor de beste manier om je haar ombre te verven.

De verf
Zo ziet mijn haar er nu uit. Zoals je ziet ik mijn haar heel erg uitgegroeid. Als je je haar ombre gaat verven begin je met het kiezen van de verf. Je kunt kiezen voor een speciale set om je haat ombre te verven, maar als je het goedkoper wel doen moet je verf halen die ongeveer 2 tinten lichter is dan je eigen haarkleur. Koop wel permanente verf!!! op het doosje van de verf staat vaak ook wel hoed de kleur wordt vanaf je eigen haarkleur.

Aanbrengen
Voor je je haar gaat verven moet je eerst alle benodigdheden hebben. De dingen die je nodig hebt zijn:
  • Haarverf set (kun je vinden bij action, er zit een bakje en twee kwasten in)
  • Een oude handdoek.
  • Zilverfolie

Als je lang haar hebt kun je het beste de overloop bij je kun laten beginnen en als je kort haar hebt zit de overloop bij je oren. maak nu een midden scheiding en maak twee plukken. Doe nu eerst een kant in een staart of een knot. 

Begin de pluk te verdelen in 3 plukken. Begin met het aanbrengen bij de punten en breng het steeds hoger aan tot waar je de overloop wilt hebben. Breng daarna nog wat extra aan op je punten om die lichter te krijgen en doe het dan in folie. zorg dat je alles wel gelijk doet, anders ziet het er raar uit. Doe nu ook het zelfde aan de andere kant. Volg nu de stappen die op de handleiding van de haarverf over hoelang je de verf moet laten zitten en het uitwassen en je ombre haar is klaar.

Zorgen dat de kleur blijft.
 Om de Kleur mooi te houden moet je een shampoo halen speciaal voor de kleur van je ombre. Wat ik verder ook doe is ik doe eerst crèmespoeling door mijn hele haar en daarna nog wat extra in mijn punten. 

Zo. Nu denk ik dat je genoeg info hebt om je haar mooi ombre te verven en laat even wat foto's achter op mijn Facebook pagina.

-xXx- Nina


2 opmerkingen: